Olaf Pauwels

Mijn naam is Olaf Pauwels, geboren op 7 maart 1975 te Simpelveld. Ik ben getrouwd en trotse vader van 2 prachtige meiden.

Hoe ben ik terecht gekomen in het onderwijs?

Vanaf het moment dat ik zelf op de basisschool zat wist ik al vrij snel dat ik graag leraar wilde worden. Het is dan ook altijd mijn doel geweest om deze 'droom’ te verwezenlijken.

Na de basisschool ben ik naar het Sancta Maria college in Kerkrade gegaan. Na het behalen van mijn MAVO diploma ben ik naar de MEAO in Heerlen gegaan om met dit diploma toegang te krijgen tot 'mijn geliefde’ PABO. In 2001 was het dan eindelijk zover en mocht ik vol trots mijn PABO diploma in ontvangst nemen en mijzelf 'meester’ noemen.

In het schooljaar 2001/2002 kon ik starten op SBO de Wissel in Landgraaf. Ik had 2 dagen een eigen groep(middenbouw) en 3 dagen vulde ik de ADV dagen van mijn collega's in.

Na dat schooljaar heb ik een vast contract aangeboden gekregen en heb ik altijd mijn eigen groep gehad. De meeste jaren heb ik lesgegeven aan verschillende middenbouw groepen en sinds 2016  geef ik les in de bovenbouw(schoolverlaters).

Inmiddels sta ik dus al een flink aantal jaren voor de klas en is er (al) een hoop veranderd in het onderwijs. Nog altijd sta ik iedere dag met een goed gevoel voor de klas om de kinderen ‘iets te leren’ en klaar te stomen voor hun volgende stap naar het vervolgonderwijs.

Ik haal voldoening uit mijn werk omdat ik kinderen zie groeien en zich ontwikkelen en dat ik daar mijn steentje aan bij kan/mag dragen.

Hopelijk kan ik dit werk nog vele jaren met evenveel plezier blijven doen.......